Vem vill ha datorn på när man ringer?

Jag håller på att kolla vilka IP-telefoni-leverantörer som finns, för att slippa Telia helt och hållet. Har Bredbandsbolagets tjänst idag, som fungerar alldeles utmärkt. Däremot ska jag byta bredbandsleverantör, och måste därför även byta telefoni-leverantör. Sprang på Rixlinjen (www.rixlinjen.se, vill inte länka dit så de får högre rank på Google), och tyckte att det lät väldigt intressant tills jag läste:

Observera att datorn måste vara på och ansluten till Internet, både då du ringer och tar emot samtal.

Vem sjutton vill ha på datorn jämt när man ska ringa? När någon ringer in, måste de först ringa på ens mobil och förvarna med ”jag ringer dig hem snart, du kan väl starta datorn och vänta på att det ringer”? Då är det ju lika illa som att använda Skype, där man ändå måste ha på datorn…
Någon som har någon erfarenhet av andra IP-telefoni-leverantörer?