Innehållsrik lövbiff

3 port
3 stora skivor lövbiff eller 6 mindre
1 gul lök
2 msk margarin eller smör
100 g nötfärs
salt
peppar
2 burk (180 gr) champinjonkräm

Bred ut lövbiffarna på en skärbräda. Skala och hacka löken mycket fint. Bryn den i stekpannan tillsammans med nötfärsen. Salta och peppra lätt. Tillsätt champinjonkrämen och smaka av. Den fina champinjonsmaken får inte slås ihjäl av för stark kryddning. Fördela fyllningen på lövbiffarna. Vik ihop dem och tryck till kanterna. Hetta upp en stekpanna och låt matfettet få färg. Stek biffarna ca 3 min. på var sida. Salta och peppra lätt. Lägg upp dem på ett fat. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Sila skyn och häll den över. Bjud nykokt färsk potatis, grönsallad och inlagd färsk gurka till. Även potatismos går bra!

Tack går till Hans!